Gödöllő Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, román stílusú, 13. sz. Átépítve gótikus stílusban a 15. sz.-ban. Bővítve barokk stílusban a 18. sz.-ban. Kismértékben átalakítva a 19. sz. második felében.
:
Szabadon álló, középtornyos, keletelt templom. Két oldalán két, szegmensíves záradékú, vakolt keretes bejárat.
Az egyenes záradékú főbejárat fölött cserepezett féltető. A bejárat fölött kosáríves ablak, két oldalán szoborfülke.
Az enyhén kiülő tornyot két oldalról íves, kőváza díszes oromfalak támasztják. Lizénák között, íves záradékú, vakolt keretes, zárókődíszes ablak, órapárkányok között óra, gúlasisak bádogfedéssel.
A hajón vakolt keretes, zárókődíszes, szegmentíves záradékú barokk ablakok. A déli oldalon két. különböző magasságú gótikus támpillér és ablak, illetve egy szemöldökgyámos élszedett 15. századi kapu, szemöldökén koronás címerrel, fölötte a sárkány-rendes Báthory-címer. A szentély a nyolcszög felével zárul. Délen két félköríves záradékú ablak. Az északi oldalon a románkori kváderfal és ívsoros párkány bemutatva. Északon sekrestye.

Nincs változás az előző jelentés óta