Batthyány-palota

Kétemeletes, barokk lakóház, egykori Batthyány-palota, 1744-1748, Giessl József.
külső leírás:
Zártsoros, körülépített udvaros kétemeletes palota, cseréppel fedett nyeregtetővel. Főhomlokzata héttengelyes. A földszint középtengelyében nyílik a félköríves, enyhén kidomborodó kapu, melynek két oldalán falpillérpár tartja a kapu fölötti kis, kőmellvédes erkélyt. A pillérek igen egyszerű tagolásúak. A kapu kőkerete vállpárkányos, zárókövén álló ovális alakú faragvány. A mellvéd tükrös kialakítású részekből áll. A kétszárnyú főkapu fölött a timpanon vasrácsos. A földszint az enyhén kiugratott lábazat fölött felváltva ki- és visszaugratott vizszintes sávokkal tagolt. A kőkeretes ablakok könyöklőpárkányosak.
A két emelet tagolása a tengelyek közötti keskeny faltükrökkel és a három középső tengelynél az ehhez kapcsolódó enyhén kiugratott négyszögekből álló sávok miatt egybekapcsolt. Utóbbiak a földszintet és az első emeletet elválasztó osztópárkánytól a főpárkányig tartanak, az előbbiek rövidebbek. Az első emelet a főszint, magasabb a többinél. Az itteni ablakok szalagkeretesek, könyöklőjük alatt az osztópárkányig nyúló köténnyel, szemöldökpárkányuk alatt faltükörrel. A középső három ablakot timpanon koronázza, a középsőben koronás, dekoratív körítésű ovális címerpajzsban a Battyány-címer.
A második emelet ablakai a földszintiektől csak a könyöklőjük alatti kis vízszintes sávval gazdagabbak. A homlokzat sárga, a kiugró felületek fehér, a visszaugratottak szürke színűek. A tetőn három padlásablak látható.

Egyre szembetűnőbb a vakolathámlás, szükséges lenne egy felújítás.