Mátészalka Körzeti Földhivatal
Ref. templom, késő barokk, 1808-1827. Tornya 1873-ból.
:
Téglalap alaprajzú, hozzávetőlegesen keleti irányú, kosáríves záródású hajóval, egy a hajó nyugati végén ülő harangtoronnyal. Íves záródású nyeregtetővel fedett.
Bejáratai délről, illetve a harangtorony tengelyében nyílnak.
Tornya enyhe rizalittal ül ki a hajó nyugati homlokzata elé, ahhoz íves oromzattal kapcsolódik.
A tornyot egy körbefutó főpárkány és egy osztópárkány 3 szintre tagolja, melyek sarkai lekerekítettek.
Falpilaszterek keretezte mezőkben nyílnak nyílásai. Egyenes záródású bejárata felett félkörös világítóablak. Felette félkörös falmezőben ikerablak, felette aedikulás kiképzésű, szemöldökpárkányos, egyenes záródású zsalus ablakok, felettük süllyesztett kör falfülke. Csapott sarkú gúlasisakján fémlemezborítás.
A torony két oldalán kettős fejezetű falpilaszterek között 1-1 szegmensíves ablak. Déli oldalán ugyancsak kettős fejezetű falpilaszterek között félkörös záródású, szalagkeretes ablakok nyílnak., bejárata felett álló ovális ablakkal.
Apszisában és az északi oldalon hasonló kiképzésben 1+3 ablak nyílik.
Nyeregtetejét fémlemezborítás fedi.