Görög katolikus templom

g.kat. templom
Nyírbátor Körzeti Földhivatal
Gör.kat. templom, gótikus, 15. sz. Átalakítva a 18. sz.-ban.
:
Ma a település központjában, kis kiemelkedésen áll.
Egyhajós, hosszházas, poligonális szentéllyel, egy homlokzati toronnyal épült nyeregtető épület, K felé néző szentéllyel.
Bejárata a hosszház homlokzatába épített torony alatt nyílik. Félköríves bejárata felett félköríves üvegablak nyílik, melyeket két pilaszter fog közre. A bejárat két oldalán a homlokzatot két félköríves szoborfülke díszíti, amik szintén pilaszterekkel határoltak.
Az osztópárkány felett a torony következő szintjében lizénák határolta kis kör alakú ablak, fölötte harangszinten félköríves üvegablak nyílik, mely fölött félórapárkány húzódik. A torony egyenes háromszögű oromzattal csatlakozik a hajóhoz, melyet bádog, tört sisak fed.
A hajó D-i oldalát pilaszterek között öt félköríves ablak tagolja.
Szentélye poligonális, négy támpillérrel, K-i oldalán négyzet alakú üvegablakkal. D-i oldalához csatlakozik a sekrestye.
A hajó É-i oldala ugyanúgy tagolt, mint a D-i.
Nyeregtetős, pala fedésű épület.