Nyírbátor Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, gótikus templom helyén épült 1801-ben. Szentélye és a hajó nagy része gótikus eredetű. Tornya és bővítése 1831-1833.
:
Bejárata a hajó nyugati végéhez épített, osztópárkányokkal 3 szintre tagolt harangtorony tengelyében nyílik.
Félköríves záródású, felette a harangszinten oldalanként 1-1 hasonló ablak nyílik. A torony sarkai lekerekítettek, az alsó két szinten lizénapárok, a harangszinten jónfejezetes falpilaszterpárok keretezik az oldalait.
Fél órapárkánya felett ívelt vonalú, tört bádog gúlasisak, sarkain bádogváza díszekkel. A hajó háromszögű oromzattal kapcsolódik a toronyhoz.
Délen 2-2 db. félköríves záródású ablak nyílik közöttük egy vaskos támpillérel. Poligonális záródású keleti végét, sarkain 4 db. támpillér erősíti. Körbefutó főpárkánya felett kontyolt nyeregtető hódfarkú palafedéssel.

A templom felújításra vár

szobor (4.627 km)