Unitárius templom

Mátészalka Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Unitárius templom, magyaros szecessziós, 1936-1939. Tervezte Szinte László. Előtte fa harangláb. Belsőben festett kazettás famennyezet.
:
Bejárata az északi homlokzat elé épült harangtorony tengelyében oszlopos verandáról nyílik. Félköríves, bélletes, pálcatagos bejárata felett 1 majd 3 félköríves ablak nyílik, a deszkázott mellvédű nyitott, gerenda vázas árkádos magyaros fa toronysisak, mely rézlemezzel fedett.
A hajó háromszögű oromzattal kapcsolódik a toronyhoz, orommezőben oldalanként 1-1 rézsűs bélletes vakablakkal.
Nyugati szaruvéges párkány alatt 3+ fél félköríves ablak és egy egyenes záródású ajtó. Keleten az épület teljes hosszabban a parókiához kapcsolódik, mely stílusában felépítésében harmonizál a templommal.
Nyeregtetejét zsindely fedi.

Jó állapotú templom.