polgárház
városi polgárház
Kétemeletes klasszicista lakóház, középkori részletekkel.
:
Zártsorú, körülépített udvaros, kétemeletes lakóház, cseréppel fedett nyeregtetőkkel. A főhomlokzat földszintje öt-, emelete héttengelyes. A kővel borított lábazaton fekvő téglalap alakú, vastáblás pinceablakok nyílnak. A földszint középtengelyében félköríves, széles szárkövekkel kialakított, klasszicista főkapu látható, üvegezett timpanonnal, táblás kapuszárnyakkal. A kapu vállpárkánya és ívprofilja néhány elemből álló, síkban tartott tagozatsor. A homlokzat fehérre meszelt, a földszint vízszintesen sávozott. A homlokzat ablakai profilált kőkeretesek. A földszintet az első emelettől elválasztó háromrészes, kissé golyvázott osztópárkány széles frízében az emeleti ablakok alatt tükrös köténydísz szerepel. Az első emeleti ablakok az osztópárkányra ültetettek. Kétoldalt volutás konzolokra támaszkodó kő szemöldökpárkányuk van. A két emelet közötti osztópárkány egyszerűbb. A második emeleti ablakok is az osztópárkányra ültetettek, szemöldökük alól hiányzik a konzol pár. A főpárkány kazettákkal tagolt aljú függőlemeze alatt tojássor húzódik.
A kaputól jobbra, a lábazat fölött látható a ház XV. századi kapujának részlete. A szegmentíves, tagolatlan kőkeretnek a bal fele van meg.
A Tóth Árpád sétányra néző homlokzat egyszerűbb kialakítású, fehérre meszelt. A kővel burkolt lábazaton két vasrácsos, fekvő téglalapos pinceablak látható. A három, félköríves, műkő könyöklővel ellátott, vasrácsos, nagy földszinti ablak fölött négy kőkeretes, négyszöges emeleti ablak kapott helyet- A homlokzatot profilált-főpárkány zára le.

A korábbi homlokzati felújítás még jól kitart, az állapot kiváló. Szép a bemutatott középkori részlet.