Mátészalka Körzeti Földhivatal
R.k. templom.
:
A templomkertben szabadon álló délkeleti szentélyű templomépület, homlokzat elé enyhén kilépő északnyugati toronnyal.
A szentély sokszög záródású. Egyhajós.
A torony földszintjén nyílik a főbejárat, egy egyenes záródású vasajtószárnyas kapu. A kapu felett félköríves vakolattükör és íves szemöldökpárkány.
A földszinten, a torony két oldalán húzott keretelésű félköríves ablakok. Az ablakok és a kapu felett 1-1 húzott keretelésű körablak. A homlokzatot és a toronytestet lizénák keretezik, fogazott főpárkány zárja a homlokzatot.
A toronytestet oromfal kapcsolja a templomtesthez. A torony első szintjén félköríves húzott keretelésű ablak; felette övpárkány.
A második szinten nagyméretű, húzott keretelésű. Félköríves ablakok, félköríves vakolatkeretben. A tornyot sisak zárja, fogazott díszítéssel, bádogfedéssel.
A hosszházat pilaszterek osztják sávokra. A hosszházon húzott vakolatkeretelésű ablakok. A hosszház 1+1+2+1+1 kiosztású.
A középtengely enyhén előreugrik, páros félköríves ablakokkal, felette fogazott párkány.
A szentélytől két oldalra 1-1 sekrestye, illetve raktár található, ezekből is nyílik bejárat a templomba. A hosszház bádoggal fedett. A 3364-es hrsz-ú telken még két jellegtelen, modern épület áll (lakóházak).

A templom állapota továbbra is teljesen jó. Környezete szép és rendezett.