Vásárosnamény Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
A Felső Tisza vidék egyik legjelentősebb települése Tarpa.
A beregi Tiszahát községe Vásárosnaménytól 20 km-re fekszik, legkönnyebben nyíregyházától a 41-es közúton lehet megközelíteni. A Beregben fekvő, szabálytalan alaprajzú Tarpa úthálózata halmaz települést mutat. A Hunyadi utca és a Posta utca kereszteződősénél, a sarokház melletti telken áll, az erdélyi, hegyvidéki hatást tükröző egykori szegényparaszti lakóház.
Az épület teteje erdélyi mintára csúpos, meredek hajlású magas és taposott szalmatetővel ellátott. A tető hajlása 45 fokos. A favázas, paticsfalas szerkezetű, kontyos tetős ház fehérre meszelt. A paticsfalazatot az 1993-as felújítás során alátéglázták. Az épület tetején 1 db. téglakémény áll, rajta kis fazsindelyes nyeregtetőcskével. A szegényparaszti lakóház tornác nélküli. Az utcai homlokzaton egy db. kis méretű ablak és a kilógó mestergerendavég látszik. A bejárat az utcai homlokzat oldalán található. A bejárati ajtó jobb oldalán kicsi méretű ablakok. A nyílászárók eredetiek.
Az épületet 6 éve felújították, ekkor alakították át az ereszt, és ekkor került rá a téglakémény is.
A portát az utcától függőlegesen, szellősen deszkázott kerítés választja el.

A szalmatetőt fölrakták, de a falak helyreállítása késik. nagy foltokban leszakadt a vakolat, a bejárat felőli oldalon jó nagy felületen a csupasz tégla látható. Meg kellene menteni, nagyon szép arányai vannak ennek a kicsi háznak.