Mátészalka Körzeti Földhivatal
R.k. templom, eklektikus - szecessziós, 1914-1918. Tervezte Foerk Ernő.
:
Ma a település központjában, utcák körülvette sík területen áll.
Kereszthajós, hosszházas, félköríves záródású szentéllyel, egy homlokzati toronnyal ellátott épület, DNy felé néző szentéllyel.
Bejárata a hosszház ÉK-i homlokzatából nyílik. Félköríves, bélletes, téglával, növényi ornamentikával díszített, enyhe rizalittal kiugró, háromszögű oromzattal ellátott bejárat két oldalán félköríves falfülke. Fölötte két félköríves záródású ablak, melyet két támpillér fog közre. A homlokzat is háromszög záródású. Az oromzatot tégladíszes rozetta díszíti.
A torony a homlokzatban balra tolódva áll. Két támpillér keretezi a második szintig, fölötte két félköríves záródású ablak. Harangszinten három hosszú zsalus résablak. A toronysisak a háromszögű oromzathoz csatlakozik, benne óra, bádog gúlasisak fedi.
A kereszthajó ÉNy-i oldalán két félköríves záródású ablak. A kereszthajó sarkához hengeres karzatfeljáró csatlakozik, végéhez a sekrestye kapcsolódik. DNy-i és ÉK-i oldalán egy-egy félköríves záródású ablakkal. A kereszthajó is háromszögű oromzattal zárul.
A szentély félköríves záródású, hat félköríves ablakkal. Az épület DK-i oldalának tagolása megegyezik ÉNy-ival.
A kereszthajó felett fiatorony.
Nyeregtetős, bádog fedésű épület.