Szentháromság-oszlop

Plasztika
szobor
Bonyhád Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A város főterének É-i végében, kovácsoltvas kerítéssel övezett, nyolcszögletű alépítmény fölött magas lábazattal, erős zárópárkánnyal és sarkain pillérekkel tagolt, ívesen domborodó oldalain domborművekkel és évszámos felirattal díszített talapzaton álló, volutás pilaszterekkel, puttókkal és puttófejekkel díszített, felfelé sudarasodó oszlop, tetején Szentháromság-szoborcsoporttal. A talapzat pillérein Szent Péter, Szent János, Szent Sebestyén és Szent Flórián, a homlokoldalon a gyermek Jézust tartó Keresztelő Szent János szobra. Az oszlop osztópárkányán, a homlokoldalon Immaculata-szobor, feje fölött koronát tartó angyalokkal. Állíttatta: Walter József bonyhádi orvos. Felújíttatta: Bajzonszky Pálné Riegel Paula, 1934. Felújítva: 1980-as évek. A két restaurálás alkalmával a szobrok egy részét újrafaragták.

A szobrot fel kellene újítani!