Szent Márton püspök
Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Lépcsősoron át megközelíthető, magaslaton szabadon álló, egyhajós templom, D-i homlokzata elé épült toronnyal, a hajónál keskenyebb, félköríves záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély Ny-i oldalán félnyeregtetős sekrestyével, a toronyaljon át nyíló bejárattal. A hajóban csehsüveg boltozat, szentélyben félkupola. A hajó D-i végében pilléres orgonakarzat. Az oltár előtti kriptában a Nunkovits és Juránits család temetkezőhelye. Falképek: 1954 (Heintz Henrik, Soós József ). Berendezés: jellemzően 18. század második fele. Főoltárkép: 1885. Orgona: 1890-es évek (Biebert József). Külső felújítás: 1991. A templomtól K-re kovácsoltvas kerítéssel kerített Szentháromság-oszlop (1896) és újabb keresztúti stációk (hrsz.: 354/1).

Rendezett, jól karbantartott, a környezetével együtt