Jézus mennybemenetele
Dombóvár Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Dombon szabadon álló, egyhajós templom, Ny-i homlokzata elé kilépő toronnyal, a hajónál keskenyebb, poligonális záródású szentéllyel, ennek D-i oldalán nyeregtetős sekrestyével, É-i oldalán emeletes, kontyolt nyeregtetős oratóriummal. Bejárat a toronyaljon át, a D-i homlokzat középtengelyében oldalkapu. A hajó homlokfalán, a torony két oldalán üres, félköríves záródású, kagylódíszes fülkék. A toronyaljban kereszt-, a hajóban csehsüveg-, a szentélyben csehsüveg boltozat és félkupola. A hajó Ny-i végében pilléres, csehsüveg boltozatos orgonakarzat. Neobarokk kifestés, falképek a szentélyben: 20. század. Berendezés: 18. század második fele; főoltárkép: 1778; Szent Szív-mellékoltár, 1762, benne újabb Krisztus-szoborral. A templom D-i oldala előtt kőkereszt korpusszal és Szűz Mária alakjával, megfordított talapzatán 1838-as évszámmal; Szent Vendel-szobor, 1894; Szentháromság-szobor és Szent Antal-szobor, 19. század vége.

Az állapota romlik, a tető cserepeit cserélték, de néhány el van csúszva!

Kastély (6.126 km)