ev. templom
Bonyhád Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Kisebb dombon szabadon álló, egyhajós templom, D-i homlokzati toronnyal, poligonális záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel. A főhomlokzat enyhén kilépő középrizalitjának tengelyében kőkeretes kapu, szemöldökpárkányán félköríves, vázadíszes, keretelt oromzattal, az ívmezőben német nyelvű zsoltáridézet. A K-i oldalhomlokzat középtengelyében kőkeretes kapu, szemöldökpárkányán félköríves, keretelt oromzattal, az ívmezőben német nyelvű felirat. A torony vázadíszes, törtvonalú féloromzatokkal kapcsolódik a hajó homlokfalához. A belsőben stukkódíszes síkmennyezet. A hajó három oldalán karzat: pilléres, falazott, famellvédes orgonakarzat és faoszlopokon álló, famellvédes oldalkarzatok. Berendezés: jellemzően 18. század vége. A szószékoltár hangvetője alatt az épület száz éves jubileumáról megemlékező felirat: 1887. Keresztelőmedence: 1873. Legkisebb harang: 1745 vagy 1755 (Steinstock József). Főhomlokzata historizáló stílusban átalakítva. A torony felújítva: 1886, 1939. A templom felújítva: 1958, 1998.

Festéshibás, különösen az északi oldalon látható.