Szent László király
Bonyhád Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Teveltől D-re, a néhány épület alkotta, 1928-ig önálló Kovácsi településen szabadon álló, egyhajós templom, DNy-i homlokzata elé kissé kilépő toronnyal, poligonális záródású szentéllyel. A torony szögletes volutákban végződő féloromzatokkal kapcsolódik a hajó homlokfalához. A torony tengelyében nyíló, szögletes voluták alkotta szemöldökgyámokkal díszített, kőkeretes bejárat fölött kőtáblán 1873-as évszám. A torony karzatablaka mellett kétoldalt egy-egy üres fülke. A hajóban csehsüveg boltozat, a szentélyben félkupola. Falkép: 1803. Az 1990-es évektől használaton kívül, berendezését a padokon és az oltárasztalon kívül elvitték. Felújítva: 1873. Mellette kőkereszt korpusszal, 19. század második fele.