ev. templom
Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A településen átvezető főút mellett szabadon álló, egyhajós templom, K-i homlokzata előtt álló toronnyal, a poligonális záródású szentély felől kontyolt nyeregtetejű hajóval. A torony tengelyében nyíló, kőkeretes kapu felett kőtábla latin nyelvű építési felirattal és 1786-os évszámmal. A D-i homlokzat középtengelyében kőkeretes oldalbejárat. Csehsüveg boltozatos toronyalj, a hajóban és a szentélyben stukkódíszes síkmennyezet. A hajó három oldalán karzat: a hajó K-i végében pilléres, falazott orgonakarzat, az oszlopokon nyugvó oldalkarzatok famellvédesek, figurális festésű kazettákkal. Berendezés: nagyrészt építéskori; oltárkép: 19. század vége. A szószékoltár felett kőtábla német nyelvű építési felirattal és 1786-os évszámmal. A papi pad oromzatán Szeniczei Bárány Pál lelkész festett címere, német nyelvű felirattal és 1792-es évszámmal. Toronysisak: 1855. A torony felújítva: 1990-es évek vége. A külső felújítva: 2004-2005.

Most sincs változás, egy kis odafigyeléssel jobb állapotú lehetne