Vas
Sárvár Körzeti Földhivatal
R.k. templom, 14. sz.
külső leírás:
Külső: A téglány alaprajzú hajótérhez a nyolcszög öt oldalával záródó szentély kapcsolódik. A falfelületek egyetlen dísze a keletelt templomot teljesen körbefutó vakárkádsor. Az oromzatos főhomlokzat közepén félkörzáródású ajtónyílás, az oromzat felett huszártorony, hegyes sisakkal. A déli falon 2+1 félkörzáródású ablak.
Nyeregtető, palafedés.

Belső: Az egyhajós belső teret síkmennyezet fedi. A bejárati oldalon két faoszlopon nyugvó modern karzat. Modern kifestés, díszítmények.
A hajótól élszedett diadalív választja el a boltozott szentélyt. A diadalív déli falán nehezen olvasható felirat:

CUM SINE MENTE SONUM DAT VELIT AURA LEVIS
NON VOX SED VOTUM COELESTIA REGNA RECLINAT
NON CLANGOR SED AMOR (?) CLANGIT IM AURE DEI
ERGO DUM CAN…US DEVOTA MENTE CANAMUS

A szentély végén a sekrestye feladatait is ellátó, a sarkot két ajtóval záró oltárépítmény áll. A barokk gyertyatartók és a gyertyatartó barokk angyalkák fölött Mindenszenteket ábrázoló oltárkép, közepén a magyar szentekkel.
Terrakotta feszület.
:
A téglány alaprajzú hajótérhez a nyolcszög öt oldalával záródó szentély kapcsolódik.
A falfelületek egyetlen dísze a keletelt templomot teljesen körbefutó vakárkádsor. Az oromzatos főhomlokzat közepén félkörzáródású ajtónyílás, az oromzat felett huszártorony hegyes sisakkal. A déli falon 2+1 félkörzáródású ablak.

rendben