Palace Szálló

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
Szálló
34644 <span class="gray">(környezet: 34643)</span>
rövid leírás:
Palace Szálló. Zártsorú beépítésben, saroktelken álló, ötemeletes, tetőtérbeépítéses épület. Főhomlokzata az enyhén visszaugró, kétszintes, nagy üvegfelületekkel áttört lábazati szakasz fölött függőlegesen összekötött zárterkélyekből, balkonokból log
külső leírás:
Zártsorú beépítésben, saroktelken álló, ötemeletes, tetőtérbeépítéses épület. Főhomlokzata az enyhén visszaugró, kétszintes, nagy üvegfelületekkel áttört lábazati szakasz fölött függőlegesen összekötött zárterkélyekből, balkonokból loggiából komponált, domborművekkel és kerámia köténydíszekkel gazdag felületet ad. A Csokonai utcai homlokzat aszimetrikus, a szélesebb szakaszon a Rákóczi úti motívumok egyszerűbb megfogalmazásával, a keskenyebb szakaszon a második emelet magasságában mélyen az épülettömbbe nyúló, az utca felé pergolával lezárt terasszal. Építész: Komor Marcell, Jakab Dezső.

Változatlanul kitűnő állapotban van