Görög-katolikus templom

A falu központjában.
Rövid leírás:
A Szepessel szomszédos Észak-gömöri dombvidék egyik völgyében megbújó falut soltész-településként alapították a 13. században.

A falu közepén, kis zöld terület közepén álló görög katolikus temploma 1824-ben épült. A közel nyugat-keleti tengelyű, egyhajós, nyeregtetős templom keleti homlokzata előtt álló, gúlasisakos harangtornya valószínűleg régebbi. Boltozatos hajója nyugaton szegment végződésű. Főbejárata északra nyílik, föltehetőleg a szűk völgy terepviszonyainak következtében. Falai simák, csupán szegment ívű ablakok tagolják.

Torony alatti főbejárata balusztrádos fakarzat alá vezet. Fából készült keresztelőmedencéje 19. század eleji munka. Hagyományos, több szintű ikonosztázajtói rokokó díszítésűek.

2013-04-05 18:41:36

2017.06.04 17:17 piroska állapot: 4 - koordináta: N 48° 55,071' E 20° 16,220' - egyéb

A templom állapota elég jó.
A lábazaton javítás szándéka látszik - leverték a vakolatot körben 1 m magasságig. A torony ablakán valami okból egy fél láda kandikál ki.
Környezete rendezett.