Nyírbátor Körzeti Földhivatal
Ref. templom, román kori, 13. sz.
:
Ma a település központjában, alig észrevehető templomdombon áll.
Egyhajós, hosszházas, egyenes záródású, K felé néző szentéllyel, nyeregtetős épület.
Bejárata a hosszház Ny-i főhomlokzatában nyílik, amely É felé kissé eltolt, íves nyílású, félnyeregtetős fedésű, előcsarnok-szerű építményben áll. Fölötte a most elfalazott kör alakú ablak valószínűleg eredeti.
Hajójának falai nem párhuzamosak, hanem a szentély felé szűkülnek. Ny-i homlokzatának két sarkán támpillérek állnak. A hajó D-i oldalát három, rézsűs bélletű ablak és két támpillér tagolja.
A hajó D-i oldalában két félköríves, rézsűs ablak nyílik, záródásuk két, csúcsában egymáshoz támasztott téglából áll. Az ablakok között egy támpillér található.
A szentély K-i sarkain egy-egy támpillér, köztük az egyetlen eredeti rézsűs, félköríves ablak nyílik. A szentély É-i oldalához csatlakozik a sekrestye.
A hajó É-i oldalát két támpillér tagolja. A főpárkány kontyolt és vakolatból készült, barokk jellegű.
Nyeregtetős, palafedésű épület.

A templom oldalfalain a festék hiányos