Megújulásunk támogatója:  

Adatvédelmi tájékoztató

A felhasználók által megadott személyhez kötődő adatok kezelője a portál üzemeltetője:
Műemlékem.hu Bt., 1122, Budapest, Csaba utca 6. 2/10., muemlekem@gmail.com

A kezelt személyes adatok (regisztráció esetén): felhasználónév, e-mail, teljes név, telefonszám (opcionális), születési év (opcionális), GPS gyártója (opcionális).

A nem regisztrált és bejelentkezett felhasználókról személyhez kötődő adatot nem gyűjtünk, a portálon alkalmazott cookie-k a felhasználói élményt szolgálják. Ezeket a felhasználók a böngészőjükben tudják kezelni. A látogatás során keletkező statisztikai adatokat a Google Inc. kezeli, azok személyhez nem köthetők, védelmükről a Google ad tájékoztatást.

A műemlékem.hu-n az adatkezelés célja, hogy a felhasználók a portál speciális szolgáltatásait igénybe vehessék. Ezek a következők: saját szöveges bejegyzések és képi tartalmak megjelenítése jelentésként, vagy egyéb hozzászólásként (műemlék-keresés, Határeset, Keresztes hadjárat), adatlapok készítése az adatbázisba, fotók feltöltése a Képmutató rovatba, hozzászólások a fórumban, s a portál más erre szolgáló felületein, valamint plusz információkhoz való hozzáférés az objektumok adatlapjain. A felhasználók a megadott értesítési (e-mail) címükre hírlevélben értesítést kaphatnak a portálon megjelenő új tartalmakról, ezt azonban a saját személyes oldalukon letilthatják.

A felhasználók által megadott személyes adatokat a portál üzemeltetője kezeli, harmadik félnek azokat nem adja ki.

A regisztrált felhasználók a személyes adataikat bejelentkezés után szabadon módosíthatják, teljes törlésüket az adatkezelőnek írt e-mailben kérhetik (a törlésre legfeljebb 168 órán belül kerül sor). Mivel az adatkezelő nem ellenőrzi a felhasználó által megadott adatok hitelességét, azok javítására csak a felhasználó jogosult. A portál üzemeltetője ugyanakkor fenntartja a jogot, hogy a portál szellemiségét megsértő felhasználókat törölje.

A regisztrált felhasználókat az alább jogok illetik meg az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) szerint:

  1. A hozzáférés joga
  2. A helyesbítéshez való jog
  3. A törléshez való jog
  4. Az elfeledtetéshez való jog
  5. Az adatkezelés korlátozásához való jog
  6. Az adathordozhatósághoz való jog
  7. A tiltakozáshoz való jog
  8. Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén