A falu É-D-i főutcáján, a Hodgya falu felé kiágazó útkereszteződés K-i oldalán.
Rövid leírás:
Feltételezhetően már a 14. század előtt is álltak a templom hajójának falai, mai formája késő gótikus részleteket őriznek. Hálóboltozatos szentélyét a 15. században építették, amikor valószínűleg tornyát is, de azt a 19. században lebontva építették a jelenlegit. Ezen kívül a 18. században is végeztek rajta kisebb javításokat, illetve 1913-ban és 1968-ban. Ez utolsó, 1968-as munkálatok során kerültek napvilágra egy szekkó technikával a 15. század végén készített Utolsó ítélet jelenet töredékei a hajó északi falán. 1629-ben készített festett kazettás mennyezete az egyik legkorábbi és egyben legkvalitásosabb erdélyi munka, mely a késő reneszánsz jegyében főként növényi ornamentikával díszített. Szószékkoronája 1763-ban készült, nyugati karzata 1859-ben, keleti karzatmellvédje pedig 1880-ban. Déli bejárati kapuját a 18. század második felére datálják. A templomot vakolt kőkerítés övezi egy kisebb toronnyal. A templomkertben egy Szent István király mellszobrot találunk és egy kopjafás emlékművet egy elgondolkodtató Kossuth-idézettel: „Országlók jönnek – tűnnek, népek és nemzetek maradnak.”