Utcai homlokzat

Somogy

Változatlanul kiváló állapot.
Ez az épület a kaposvári zeneoktatáshoz kapcsolódik: korábban ,,Nyúl néni'' zsúpfedeles háza állt itt, de az leégett, és utána épült föl ez a ház, ahol Nyúl Gábor kaposvári FŐHANGÁSZMESTER (!) 1853-ban megalapította a város első zenetanodáját. Bár Nyúl hangászmester már korábban is tanított zenét a városban (pl. a katolikus iskolában, de nemcsak Kaposváron, hanem vidéki kastélyokban is), de külön zeneiskolai épület nem volt korábban. Halála után megszűnt a zenetanítás, de 1939-ben ismét ebbe az épületbe költözött a nemrég újjáalakított városi zeneiskola (akkoriban özv. Szemes Sándorné lakása volt).
Az épület tetőerkélyén régebben Apolló és Ceres szobra is látható volt, de a szobroknak valamikor nyoma veszett...

utcai homlokzat (0.031 km)
utcai homlokzat (0.048 km)