Zichi-kastély

Kastély-kúria
Hajdú-Bihar

A kastély teljesen körül van kerítve, a korábbi bejáratok, kapuk meg lettek szüntetve. Csak letaposott kerítés felett közelíthető meg. Teljesen üres az épület és nagyon elhanyagolt. A valamikori kertben ember magasságú a gaz, az épület közvetlen közelében a gaz le van kaszálva, de csipkerózsika kastély szerű harcot kell vívni, hogy odáig eljussunk... Az ablakai be vannak törve, vakolata kívül-belül mállik. Sajnos a kihasználatlanság miatt folyamatosan romlik az állapota. Most még megmenthető lenne, statikailag stabilnak tűnik, de ha nem történik az épülettel semmi, akkor pusztulásnak van ítélve.. Mivel valódi bejárat nincs az épülethez, bejárati koordinátának a főút felőli valamikori bejárat koordinátáit adtam meg. Az oldalsó szárny, hosszú épületsora elvesztette a korábbi tornácát, és a tornác feletti díszes attikáját. A tetején a cserepet palára cserélték le, így ezekkel a változtatásokkal, illetve a színezés megváltoztatásával, teljesen elüt a főépülettől ez a rész. Sajnos olyan hatást kelt, mintha utólag lenne odaépítve, nem pedig a kúria eredeti része lenne.

óvoda (0.126 km)
lakóépület (0.130 km)