Szakrális épület

A támpillérek lábazati részén jókora repedések látszanak, nem túl szép látvány, bár kérdés, hogy ez az épület statikai állapotát mennyiben befolyásolja (egyelőre talán még nem vészes, mert inkább csak a vastag vakolat vált el a belső falanyagtól). Ahogy sajnos az egész torony sem az, mert túlságosan modernné alakították át: piros téglaborítású, rajta szintén téglából kereszt alakú dombormű, közepén egy betonból készült ábra (híd, áldozati kehely, fölötte talán Nap, alatta pedig évszám - ez utóbbi 1938 vagy 1988 lehet, nem egyértelmű). Sajnos a tornyon több helyen is ilyen betondíszek látszanak, ebből én arra tippelnék, hogy a torony korábban talán megsérült (esetleg ledőlt), és utólag építették újjá ilyen formában, hiszen a hajó (és a torony alsó szintje) teljesen elüt ettől a stílustól.