Római katolikus kápolna

kápolna
r.k. kápolna
Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Településen kívül, szántóföldekkel körülvéve, út mellett, szabadon álló, egyhajós, félköríves szentélyzáródású kápolna, É-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel. Csehsüveg boltozatos hajó, negyedgömb boltozatú szentély. Épült 1763-ban.
külső leírás:
A településen kívül, szántóföldekkel körülvéve, út mellett, É-D-i tengellyel szabadon álló, homlokzati tornyos, törtvonalú sisakkal, félköríves szentélyzáródásos, cserépfedéses kontyolt nyeregtetős épület. Homlokzatai tükrösek. Közelében kőkereszt.

Tornya a tetőszinten keskenyebb, homlokoldalán "1763" évszám. Toronyalja szegmentív záródású, itt lóg harangkötele. Tetőszintjén padlásajtó, felette minden irányba szegmentív záródású ablak nyílik. Az erőteljes kiülésű párkány felett a tornyot törtvonalú, falazott sisak zárja.
Az oldalhomlokzatokon egy-egy szegmentív záródású ablak.

Jó állapotú kápolna kisebb hibákkal.