Római katolikus székesegyház

r.k. székesegyház
Baranya
Pécs Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. székesegyház. Talán korábbi, 4-6. sz.-i templom felhasználásával épült a 11-12. sz.-ban. Átalakítva a 14. és 16. sz.-ban. Bővítve és átalakítva 1805-1827 között Pollack Mihály tervei alapján. Mai alakjában neoromán, 1881-1892. Tervezte: Frideric

KIfogástalan állapot!

Kapcsolódó cikkek a Magazinban

Az első középkori pécsi székesegyház helyét akarták meghatározni, egy késő római kori temetőépületet kerestek és remélték, hogy rábukkannak Orseolo Péter király sírhelyére. Mindhárom sikerült.

Kapcsolódó Légből kapott képek

Hazánk egyik legjelentősebb egyházi épületegyüttese található Pécs belvárosában. A Szent Péter és Szent Pál székesegyház a ma látható formáját a 19. században nyerte el, de a helyén már évszázadok óta templom állt. Ezeken, - a 2020 szeptemberében készült légifelvételeken - a falújítás utáni, megújult épület látható már.