Kereszt

Plasztika
Somogy
adatlapot készítette:
adatfelvétel időpontja:

Utoljára kb. 12 évvel ezelőtt kerestük meg ezt a keresztet: akkor még sűrű bozót vette körül, de ép volt. Most nincs bozót, de a teteje letörött. Épp mostanában épül itt a Zselic legújabb kerékpárútja, ami közvetlenül a kereszt mellett halad majd el. Szerintem (de ezt nem tudom bizonyítékkal alátámasztani) az építkezés során valamelyik munkagép törhette össze a keresztet. A szárán is frissnek tűnő sérülések látszanak. A letörött darab viszont nincs ott mellette a földön, ha jól néztem. Remélem, azért, mert eltették, hogy ha majd kész lesz az építkezés, akkor visszaillesztik a letörött részt. Csak nehogy az legyen, hogy valami új, más stílusú keresztet emelnek helyette ,,felújítás'' címszóval, mint ahogy sajnos már több helyen is láttuk, hogy megteszik. Egyébként idén 83 éves ez a kereszt, felirata, amikor 12 évvel ezelőtt leolvastam, amit tudtam, kb. ez volt: ,,(Isten) dicsöségére ál.... GYÖR JÁNOS és családja 1938''.

Kereszt (0.128 km)
Kereszt (0.183 km)