Sardagna-kastély

Encs Körzeti Földhivatal
Kisegítő iskola, volt Sardagna-kastély, késő barokk, 18. sz. vége.

Látogatás dátuma: 2014.03.28
Mindig öröm számomra, ha egy műemlék épület -főleg ha kastély - megmenekül a teljes pusztulástól.
Örömmel olvastam a híradásokat, hogy a Vécsey - Srdagna kastély is megmentésre került, felújítása befejeződött, kastélyszállóda műszaki átadása: 2014. március 15.-én megtörtént, a nyitás dátuma: 2014.04.05.
Köszönet a tulajdonosnak, dr. Takács Tibor úrnak, hogy lehetővé tette a kastély megnyitás előtti megismerését és bemutathatóságát.

A történelmi Vécsey család 1790-ben épült, neobarokk, műemléki védelem alatt álló kastélya köré formálódó épületkomplexum hamarosan megújulva, négycsillagos szállodaként fogadja majd a vendégeket Hernádvécsén. A szálloda nyitását 2014. március 15-re tervezik (műszaki átadás megvolt).
A 3 hektár kastélykert további 6 hektár kapcsolódó területtel egészült ki, így egészében 9 hektár park terület szolgálja az 55 szobás négycsillagos szálloda leendő vendégeinek tartalmas időtöltését és kényelmét.

Magtár (5.365 km)
zsidó temető (5.402 km)