Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Lakóház, klasszicista, 1831, részben átépítve.
:
Zártsorú beépítésben álló, L alaprajzú, egyemeletes, részben alápincézett épület. Az épület két részből tevődik össze, a baloldali 4 tengelyes és a jobbra eső 3 tengelyes részből. Az utcai homlokzat ma egységes képet mutat. Középen nyílik a szemöldökgyámos kőkeretes kapu. A kapu kőkeretének ívháromszögében rozetta motívum, középütt pajzs. Kétoldalt a földszinten egyenes záródású, keretelt nyílások, a középtengelytől kétfelé 1-1 négy konzolon nyugvó erkély szép kovácsoltvas korlátráccsal. Kontyolt nyeregtetős, cserépfedésű lakóház. Az udvari homlokzat teljes hosszában kőkonzolos, vasrácsos függőfolyosó fut végig. Az udvari homlokzat nyílászárói modernek. Jól láthatóan elválik a két épületrész, egyrészt az északi szárny függőfolyosójának konzoljai eltérnek a nyugati szárny konzoljaitól, másrészt a tetőszerkezet is különbözik.
Az 1321/1 hrsz-ú telken a leírt épület mellett földszintes, jellegtelen épületek találhatók /lakás, garázs /. Ma 1321/2-es hrsz. telektől egy műút választja el.

Továbbra is jó állapotú