Háromemeletes, klasszicista sarokház, (volt Derra-ház) 1790, 1807-1810, Hild József, 1838-1839.
:
3 emeletes, belsőudvaros, klasszicista bérház a József Attila és az Október 6. Utca sarkán.
Az épület 3-9-3 ablaktengelyes Október 6. Utcai és 1-7-1 tengelyes József Attila utcai homlokzatát a földszint fölött övpárkány, mindhárom emeleten - a homlokzati pilaszterek álltak megszakított - könyöklőpárkány tagolja és sima, klasszicizáló három részes főpárkány zárja le. A József Attila utcai középső rizalit fölött a föpárkány egyenes mellvéd ül, amelyen a DERRA HÁZ felirat látható.
A homlokzatok és a rizalit széleit az emeleteken, a földszinti faltükrös talapzatok fölött, övpárkányra állított monumentális pilaszterek keretezik. A földszinten a falat a József Attila utcában teljes szélességben és az Október 6. Utcában beforduló 3 szélső tengelyben műkő burkolat borítja. A földszinten a műkő burkolatos homlokzati szakaszban félköríves, egyebütt egyenes záródású falnyílások láthatók.
A József Attila utcai homlokzat közepén alakították ki a kaput, amelynek tagozatos keretezésű nyílása , 4 ion fejezetű pilaszterrel tagolt 3 tengelyes rizalitban kapott helyet. Felette az 1. Emeleten a középső tengelyben pilaszterpár által közrefogott, 3 részes szemöldökpárkánnyal hangsúlyozott erkélyajtó helyezkedik el, amely elé 3 tengely szélességben öntöttvas korlátos erkélyt illesztettek.
Az emeleteken állótéglány alakú, tagozatos keretezésű falnyílások kaptak helyet, amelyeket egyenes szemöldökpárkányok hangsúlyoznak. E párkányokat az 1. És 2. Emeleten csigás állókonzolok tartják.

Makulátlan külsejű, a klasszicizmus szép példája az ún. "Derra-ház"

Danubius-kút (0.100 km)