Római katolikus plébániatemplom

Szent Márton püspök
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település fölötti dombon álló, egyhajós, D-i homlokzati tornyos, egyenes szentélyzáródású templom (trsz.: 2129), a hajó K-i oldalán kontyolt nyeregtetős kápolnával, a szentély Ny-i oldalán féltetős sekrestyével. Csehboltozattal fedett hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 20. század első fele. Berendezés: 18-19. század; főoltárkép: 1886 (Sajóssy Alajos). Korábbi, 1672-ben épített templom, 1769-1775 közötti átépítésével. Tornya 1829-ben még nem volt, a 19. század végén felújították. A szentélytől É-ra szabadon álló, négyzet alaprajzú, egyszerű, zömök harangtorony (trsz.: 2130). Tetején körbefutó vízvezető fölött kisebb fa előépítmény sátortetővel, amely 1798-ban épült.
külső leírás:
Falu fölötti dombon álló, egy homlokzati tornyos, egyhajós, egyenes szentélyzárodású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom.
A hajó keleti oldalán kontyolt tetős kápolna, a szentély nyugati oldalán féltetős sekrestye.
A szentélytől északra harangtorony áll. (MJ 2130)

2014.07.20 08:23 Lacipap állapot: 4 - pont: 31

Sajnos az épület állapota nem változott. Az egész festés egyre kopottasabb. Vizesedés és vakolat hullás is jelentkezik egyre több. A tornyon lévő festett órák egyre kopottabbak.

Kőhíd (1.250 km)
Kiskápolna (2.109 km)