Fazola- vagy Toborzóház

polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalban álló, csatlakozó beépítésű, L alaprajzú, emeletes lakóház, két enyhe kiülésű oldalrizalittal, csonkakontyolt nyeregtetővel, újabb tetőtér beépítéssel. É-i oldalhomlokzatának oromfalában két padlásablak között szoborfülke. A földszinten és az emeleten boltozott helyiségek. A lépcsőházban barokk kőkorlát. Korábbi ház felhasználásával épült a 18. század első felében. 1770-1780 között átépítették. 1809-1819 között Fazola János városi pénztárosé volt, majd annak sikkasztása miatt a város lefoglalta és toborzóháznak használta 1840-1903 között.
külső leírás:
Utcavonalban álló, csatlakozó beépítésű, "L" alaprajzú, emeletes lakóház, két enyhe kiülésű oldalrizalittal, csonkakontyolt nyeregtetővel. É-i oldalhomlokzatának oromfalában két padlásablak között szoborfülke.

Restaurálás: 1994-95. Teljes átépítés.

2013.12.09 11:22 Lacipap állapot: 5 - pont: 12

Inkább már csak 5 alá az értékelés. A festés kezd megkopni és néhány helyen már a vakolat is táskásodik felfelé.

Harangöntőház (0.036 km)
Minaret (0.072 km)