Droschel (Trossel)-ház

polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésű, téglalap alaprajzú, a Dobó u. felől egyemeletes, az udvar felől kétemeletes lakóház, főhomlokzatán az osztópárkány fölött kis kiülésű középrizalittal. Földszintje jelentősen átalakítva. Az első két szint boltozott. 18. század végi lépcső, részben 19. századi nyílászárók. Korábbi földszintes épület fölhasználásával Droschel Tóbiás cipészmester építtette, aki 1798-1805 között volt tulajdonosa (építész: Francz József).
külső leírás:
A Dobó utcában álló, téglalap alaprjazú, a Dobó u. felől egyemeletes, az udvar felől kétemeletes, nyeregtetővel fedett lakóház. Homlokzatán az osztópárkány fölött kis kiülésű középrizalit.
A földszinten üzlethelyiség.

Nagyon nem tesz jót egy műemlék épületnek, ha üzletnek használják. A kirakat és a reklám elviszi az épület jellegét!

Szenátor-ház (0.016 km)
Zelenka-ház (0.020 km)