Halasy-Szigeti-ház

polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Csatlakozó beépítésű, L alaprajzú, egyemeletes lakóház. Utcai homlokzata közepén fülkében rokokó Immaculata-szobor (Steinhauser Antal ?). Udvari homlokzatán részben fedett külső lépcső. Az udvari homlokzat mindkét szintjén beüvegezett kosáríves tornác. Boltozott helyiségek és folyosó, az emelet középső helyiségében stukkódíszes mennyezet. A 18. század közepén épült házat a század végén bővítették (Francz József ?), a 20. század elején átépítették. 1800-1845 között Halasy Márton tanácsos és örökösei tulajdonában volt, a 19. század végén a Szigeti család szerezte meg.
külső leírás:
Csatlakozó beépítésben álló, L alaprajzú, egyemeletes lakóház. Utcai homlokzatán középen fülkében Mária Immaculata. Udvari homlokzatán részben fedett külső lépcső. Az udvari homlokzat mindkét szintjén beüvegezett kosáríves tornác.

2013.12.25 14:33 Lacipap állapot: 4 - pont: 11

Változás nincsen. Az udvar most a falevelek lehullásával kissé jobban átlátható. Sajnos az épületfal mellett elrohanó forgalom nem tesz jót a festésnek és magának az épületnek sem.