Bérház

bérház
bérház
Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyemeletes, kontyolt nyeregtetős épület, négy lépcsőházzal, 16 kétszobás, komfortos lakással. A főhomlokzatot középrizalit, lécmellvédes erkélyek, az É-i épületrész földszintjét árkádok tagolják. Az árkádsor a sarokarmírozásokhoz hasonlóan rusztikus kőburkolatú. Tisztviselők számára építtette Gyöngyös városa (építész: Medgyaszay István).

külső leírás:
Szabadonálló, egyemeletes, kontyolt nyeregtetős épület négy lépcsőházzal, 16 kétszobás, komfortos lakással.
Az előkertes főhomlokzat 12 tengelyes nagyobbik részét oromzatos középrizalit és 5 db lécmellvédes erkély élénkíti. Az É-i oldalon lévő, hátrébb lépő 4 tengelyes épületrész földszintjén kosáríves árkádok vannak, amelyek felett lécmellvédes erkély húzódik. Az árkádsor a sarokarmírozásokhoz hasonlóan rusztikus kőburkolatú. A mellvédeken és a deszka főpárkányon egyszerű fűrészelt díszítmények vannak. A főpárkány koronázó tagja a szintén díszítményekkel ellátott ereszcsatorna. Az udvari homlokzatot mindkét szinten lécmellvédes loggiák tagolják.

2009.08.24 13:07 LouChe állapot: 4 - koordináta: N 47° 47,498' E 19° 55,796' - pont: 4

A ház összességében jó állapotban van, de egy kicsit több törődés az épületre és a környezetére is ráférne.
A fa erkélydeszkák mindenképpen festésért (ápolásért) kiáltanak, még most időben lenne a dolog.

Víztorony (0.266 km)