rövid leírás:
Háromemeletes, késő klasszicista sarokház. Hild József, 1845-1846. Homlokzata átalakítva, eklektikus.
:
Az épület Nádor utca felé 3-5-3, a Zoltán utca felé pedig 2-6-2 tengelyes homlokzatát a földszint és a második emelet fölött övpárkány, a harmadik emeleten könyöklőpárkány tagolja és két részes főpárkány zárja le. A középső rizalitok szé-lein és az epület sarkán korinthuszi fejezetű pilaszterek fogják át az elő és a második emelet falsíkjait. a félköríves földszinti ablakokat kváderdíszítés ki-séri. A Nádor utcai oldal középső tengelyében félköríves bejárati kapu nyílik, eredeti fa ajtószár-nyakkal, kerékvetővel. Az állótéglány alaku emeleti ablakok tagozatos keretezések. Az első emeleti ab-lakok felett, csigás állókonzolsorra ülltetett egyenes szemöldökpárkányok kaptak helyet.

Most is jó állapotú.

Tőzsdepalota (0.096 km)