Keresztelő Szent János
Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, félköríves szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, támpillérekkel erősített templom. A főhomlokzaton Gyöngyös város faragott kő címere, fölötte fülkében Immaculata-szobor. A szentély É-i oldalán kontyolt tetős sekrestye. Csehboltozatos hajó, félkupolával fedett szentély. A hajó Ny-i oldalán karzat. Falképek: 18. század második fele (?) Berendezés: 18. század közepe. Építtette Gyöngyös városa 1766-1767 között (építész: Quadri Kristóf). Tornya 1795-ben készült.
külső leírás:
Egyhajós, egy homlokzati tornyos, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, támpillérekkel erősített templom. A főhomlokzaton Gyöngyös város faragott kőcímere, fölötte fülkében Immaculata-szobor. A szentély Ny-i oldalán kontyolt tetős sekrestye.
A főhomlokzat előtt kőkereszt, 1833. Rajta újabb öntöttvas korpusz.
A homlokzati fülkében álló Immaculata-szobor pusztuló.

A templom állapota egyre romlik, legalábbis a vakolat és a festés. Nagyon sok helyen hatalmas darabokban válik le a festék és pereg a vakolat is.

Kőkereszt (0.003 km)
Kallómalom (0.558 km)