Római katolikus plébániatemplom

Szent Márton püspök
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Középkori körítőfallal övezett területen álló háromhajós, keletelt, bazilikális, egyenes szentélyzáródású templom, két Ny-i homlokzati toronnyal. Főhajóját a szentély felől kontyolt nyeregtető, mellékhajóit féltető fedi. A két torony között előreugró, oromzatos kapurizalit. Boltozatokkal fedett belső terek, a Ny-i oldalon karzat. Berendezés: jellemzően 19. század első fele; főoltár szobrai: 1818 (Antzenhofer Ignác), főoltárkép: 1815 körül (Hesz János Mihály). Orgona: 1869 (Mooser Lajos). Építtette gr. Keglevich Károly kegyúr (építész: Povolni Ferenc).
külső leírás:
Középkori erődítéssel körülvett területen álló 3 hajós, bazilikális, egyenes szentélyzáródású, keletelt templom, két homlokzati toronnyal. Főhajóját a szentély felől kontyolt nyeregtető, mellékhajóit féltető fedi. A két torony között előreugró, oromzatos kapurizalit.

A templom most is rendben van, környezete is szép és rendezett.