Szent Márton püspök
Jász-Nagykun-Szolnok
Törökszentmiklós Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású templom, a D-i homlokzat a koronázópárkányig sávozott, középrizalitjában toronnyal. A hajó homorú falszakaszokkal kapcsolódik a főhomlokzathoz, illetve a szentélyhez. A szentély mögött sekrestye. A főbejárat szemöldöke törtvonalú, középen rocaille díszítéssel, amely összekapcsolódik a felette lévő rocaille díszes ablakkal. Csehboltozatos hajó és szentély, a hajó D-i végén karzattal. Falképek: 1862 (Illés Antal). Berendezés: 18. század vége, 19. század (Halblechner Vencel, id. Hösz János, Wittmann Antal); főoltárkép: 1770 (Johann Lucas Kracker). 1731-ben épült kápolna helyén 1765-1773 között építették Eszterházy Károly püspök költségén (építész: Francz József).
Jelleg:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású templom, a főhomlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A hajó homorú falszakaszokkal kapcsolódik a keskenyebb szentélyhez, ill. a főhomlokzati traktushoz. A szentély véghomlokzata mögött sekrestye.
állapot leírása:
A tető rossz állapotú, ázik! A boltozatról vakolatdarabok hullanak le a hajóba. A templom fenntartása a hívek anyagi lehetőségeit meghaladja.

2011.05.18 10:18 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 47° 12,971' E 20° 19,058' - pont: 20

A templom tetőzete egész újnak tűnik, falain és lábazatán azonban kisebb-nagyobb vakolathibák látszanak. A nyílászárók díszesen faragott kőkeretezésűek, bár ezek egy része sérültnek tűnik.