Megyeháza, általános iskola

közigazgatási épület
megyeháza
Vác Körzeti Földhivatal
Ált. iskola, volt megyeháza, barokk, 1751. Átalakítva romantikus stílusban 1858-ban.
külső leírás:
Egyemeletes, kiugró középrizalitos, T alaprajzú széles épület a község déli végén. Vidéki mestertől, a XVIII század elejéről. A földszinten 3-3-3, az emeleten 3-5-3 tengelyes osztással. A 2., 4., 6., 8. és10. felső ablak felett szögletesen törtvonalú szemöldökpárkányok láthatók. Ezek valamint az ablakok alatt finom rácsos növényi stukkódíszítés húzódik.
Az emeleti ablakkeretek füles kiképzésűek.
A földszint dísztelenségét a régi (ma befalazott) főbejárat kosáríves, díszes kőkerete és dekoratív, sugárirányba osztott lunetta ablaka oldja fel.
A hajdani magas manzard tető helyett alacsony nyeregtető fedi az épületet, megbontva ezzel az eredeti arányokat, hangsúlytalanná téve a kiugratott középrizalitot. Lényegében csak a homlokzatrész eredeti. Közelében több régi, földszintes épület.

Nincs változás az előző felmérés óta.

Kápolna (2.021 km)