Vác Körzeti Földhivatal
Ref. templom, tornya gótikus, 15. sz.-i eredetű. Mai alakjában klasszicista, 1858.
külső leírás:
Dombon, falu felett álló középkori, homlokzat előtti, kiugró toronnyal ellátott keletelt templom. Homlokzat előtti, négyzetalakú torony fszt-jén 1-1 támpillér. a homlokzat közepén egyszerű, vasajtós bejárat, egyenes záródású kőkerettel, felette lépcsőzetes záródásúra helyreállított ablak, felette a barokkaos ablak didaktikus bemutatása. Ugyanilyen, kétperiódusú ablak a fszt. déli oldalán. Ez utóbbi felett bemutatott mérműves középkorias ablak, csonka mérművel. Felette a korábbi barokkos, tölcséres ablak didaktikus, vakablakként való bemutatása, melyet kettészel egy - a műemléki helyreállítás során kialakított - utólagos barokkizáló párkány. A kozépkori párkány felett barokkizáló, múlt századi homlokzatok, bádogfdésű sisakkal. A déli és az északi homlokzatok négytengelyesek, lizénákkal elválasztott falmezőkben egyszerű, vakolt keretelésű, félköríves záródású ablakok. Az északi homlokzat előtt alaprajzilag értelmezhetetlen, középkori falszakaszok feltárva és bemutatva.
:
Dombon, falu felett álló, középkori, homlokzat előtti, kiugró toronnyal ellátott keletelt templom. Homlokzat előtti, négyzet alakú torony földszintjén egy-egy támpillér.
A homlokzat középen egyszerű, vasajtós bejárat, egyenes záródású kőkerettel, felette lépcsőzetes záródásúra helyreállított ablak, felette a barokkos ablak didaktikus bemutatása. Ugyanilyen, kétperiódusú ablak a földszint déli oldalán.
Ez utóbbi felett bemutatott mérműves középkorias ablak, csonka mérművel. Felette a korábbi barokkos, tölcséres ablak didaktikus, vakablakként való bemutatása, melyet kettészel egy - a műemléki helyreállítás során kialakított - utólagos barokkizáló párkány. A középkori párkány felett barokkizáló, múlt századi homlokzatok, bádogfedésű sisakkal.

Sikerült néhány belső képet is készíteni.

Községháza (0.180 km)