Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
Ref. templom, késő barokk eredetű, az 1780-as évekből, eklektikus átalakításokkal.
:
Téglából és terméskőből épület, téglalap alaprajzú, mindkét végén egyenes záródású, K-Ny-i irányban tájolt, későbarokk teremtemplom, melynek Ny-i homlokzatához középen csatlakozik a háromszintes torony, D-i homlokzatához pedig - szintén középen - nagyméretű bejárati előcsarnok illeszkedik.
A hajó és a torony É-i, valamint a hajó K-i homlokzatai a telekhatárhoz illeszkednek.
A templomhajón és a tornyon a tető alatt koszorúpárkány fut körbe. Az épület sarkai - az előcsarnok kivételével - a lábazatig élszedettek. A homlokzatokat lizénák keretezik, illetve tagolják részekre. A falak kívülről törtfehér, a párkányok és a lizénák fehér színűek. A lábazat szürke.
A templom három bejárattal rendelkezik.
A K-i homlokzatot a lábazat, egy pár lizéna és a koszorúpárkány egy része keretezi. Az itt található bejárat félköríves záródású, timpanonos. Timpanonját egy pár pilaszter "tartja". A timpanon csúcsával egyvonalban a bejárat két oldalán két darab félköríves záródású, keretezetlen ablak helyezkedik el.
Az É-i homlokzatot a lizénák három részre tagolják. A középső faltükör közepén hosszúkás, nagyméretű, félköríves záródású, a jobb szélső faltükör jobb felső sarkában pedig egy hasonló, de kisebb ablak található.
A Ny-i homlokzatnál lévő tornyot a hajó koszorúpárkányának folytatása és egy osztópárkány tagolja három szintre. Az alsó szint Ny-i oldalán található egy félköríves záródású szalagkeretes bejárat; fölötte félköríves záródású ablak. Ugyanilyen ablaknyílások láthatóak a középső szint É-i, Ny-i és D-i homlokzatán. A legfelső, órapárkányos szint minden oldalán nagyméretű, félköríves záródású, vakolt szalagkeretes, zsalugáteres ablaknyílások vannak. A párna- és hasábtagos, csúcsos toronysisakot rézlemezzel borították.
A hajó Ny-i homlokzatában - a torony által jelentős mértékben takarva - két szintben két-két ovális ablaknyílás helyezkedik el.
A D-i homlokzatot lizénák osztják három részre. A középsőhöz csatlakozik az ablaktalan bejárati előcsarnok. Ennek bejárati ajtónyílása félköríves lezárású. A fölötte lévő szemöldökpárkányt két pilaszter "tartja". E homlokzat bal szélső részében két nagy és egy kisebb méretű, félköríves lezárású, keretezetlen ablak van. A jobb szélső részben egy nagy és egy kisebb, félköríves záródású, valamint egy szabálytalan ellipszis formájú, rácsozott ablaknyílás található.
A templomhajó tetőzete: K-i végén kontyolt, Ny-i végén oromzatos, fémlemezzel borított nyeregtető, É-i és d-i oldalán három-három tetősíkablakkal.
Az előcsarnokot szintén kontyolt, fémlemezes nyeregtető fedi.
A templomkertben három barokkos jellegű, másodlagosan elhelyezett szarkofág alakú sírkő van elhelyezve. Feliratuk olvashatalan.

Az épület állapota kifogástalan.