Vas
Szombathely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom (Nagyboldogasszony, volt Mindenszentek). Román, 13. sz. Bővítve és beboltozva barokk stílusban 1779-ben. Torony 1820 körül, az Oratórium kápolna 1872-ben épült. A belső neobarokk kisfestés Stefek Albin munkája 1949-ből.
külső leírás:
Külső: Az egyhajós templom a nyolcszög három oldalával záródik, északról és délről nyeregtetős melléktér kapcsolódik nyugaton tornya a homlokzat elé lép. A toronytestet falsávok keretezik, vékony övpárkányok tagolják emeletekre. Szegmensíves bejárata szalagkeretes, a padlás szintjén szalagkeretes körablak, legfelül szalagkeretes, kosáríves harangablakok. Órahelyes párkánya fölött nyolcszögű, díszített sisak.
A hajó nyugati homlokzata egyenes oromzattal kapcsolódik a toronyhoz, szélét falsáv keretezi. A hajófalat lizénák osztják, délen félkörzáródású, szalagkeretes ablakok törik át.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Csehsüvegboltozatos toronyalj vezet a fiókos dongaboltozattal fedett, egyhajós belső térbe, s a szentély is fiókos kialakítású. A hajó nyugati végében beton karzat.
Az északi hajófalon barokk feszület, majd szép keretezésű, angyalsereges dicsfényben álló Immaculata-szobor látható.
A hajó déli falán, a diadalív mellett copf szószék, hangvetőjén alul a Szentlélek, felül a sugaras kőtáblák ábrázolása.
A szentélyben festett főoltár, középképén a Mindenszentek. A barokk tabernákulumot Péter és Pál apostolok szobrai keretezik.
Az északi oratóriumban látható barokk oltár Egervárrol került ide, középképe modern.
A templom kifestése Závory Zoltán műve, az üvegfestmények 1958-ban készültek.