Tamáshida 66. szám.
Rövid leírás:
1851–1854 között építették, egy előbbi, kisebb templom helyére, klasszicista stílusban. 1889-ben felújították a tornyot. 1909–1910-ben három új harangot vásároltak a régiek helyébe. Ezekből a két nagyobbikat elvitték a háborúban. 1926-ban új harangot öntettek a régi kicsi mellé. 2008-ban megkezdték a külső felújítást, amelyet a tervek szerint 2009-ben befejeznek.
Egyhajós, keleti homlokzati tornyos templom. Toronyalatti bejárata egyenes lezárású. Mellette, a homlokzat két oldalát két-két dór faloszlop díszíti. A bejárat fölött félkör alakú, zsalugáteres ablak áll. A torony első emeletén egy kerek ablak látható. A felső emeletet egy nagy párkány választja el. Ennek tükreiben félköríves záródású, zsalus ablakok állnak. Négyszögű, hegyes toronysisakja alatt óraíves párkány látható, óraszámlappal. A toronysisakon az 1889-es évszám olvasható. A torony két oldalához, a homlokzat fölött egy-egy szárny kapcsolódik, oldalain négyszögletes faloszloppal, rajta urna látható.
A hajó oldalait fejezetes pilaszterek tagolják. A közöttük lévő ablakok szegmensíves záródásúak. A hajó két oldalán az első ablakok félkör alakúak, a karzat megvilágítására. A hajó síkmennyezetes. Három boltíves nyílással rendelkező karzatát fejezetes oszlopokon nyugvó árkádok tartják. Mind a karzaton, mind a földszinten lévő nyílások közül a két szélső félköríves, a középső szegmensíves záródásúak. Szószéke a déli falra van erősítve.
A templomkertben az Erdőháti Napok emlékére állított kopjafa áll.

2013-06-30 21:10:42

2017.04.22 11:30 Emese62 állapot: 5 - koordináta: N 46° 38,515' E 21° 33,372' - egyéb

Felújítva, új ajtó. kimeszelve, szép belső tér. A toronyban is voltunk a harangok árammal működnek. A tető ép, a kert rendezett!

Tisza-kastély (9.087 km)
Markovits-kastély (16.673 km)