Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Lakóház, romantikus, 1860 körül.
:
Zárt sorú beépítésben álló, "L" alaprajzú, egyemeletes, részben alápincézett terjedelmes saroképület.
A kapu és a földszinti üzleti nyílások egyszerű keretezésűek, egyenes záródásúak, zömükben átalakítottak. A kapu a Kazinczy utcai homlokzat bal szélén nyílik. A földszinti nyílások zsalugáteresek. A földszinti rész sávos vakolású.
Az épületnek a Kazinczy és a Rákóczi utcára néző homlokzatain, az emeleten egy-egy három kőkonzolon nyugvó, öntöttvas korlátrácsos erkély. Az ablakok konzolos szemöldökpárkánya fölött díszes fríz húzódik végig az épület teljes hosszában. E fölött konzolokon nagykiülésű ereszpárkány.
A tetőn új tetőablakok.
Nyeregtetős, cserépfedésű épület.
Udvari homlokzatának jellegzetessége, hogy mind az első emeleten és a tetőtéri lakások bejárata a függőfolyosóról nyílik.
A 1274. hrsz-ra átlóg a 1275/1 hrsz-on álló XX. századi épület északi szárnya. Az 1274 és 1275/1 hrsz-on álló épületek közösen zárnak közre egy udvart.