Iskola; Carolineum

oktatási és gyermekintézmény
Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Iskola, eklektikus, 1880 körül.
:
Zárt sorú beépítésben álló, egyemeletes saroképület, négyszögű, hosszúkás udvar köré épült.
Az épület utcai főhomlokzata sarok- és középrizalitokkal tagolt. A földszinti ablakok vakolat keretezésűek. A kapubejárat, mely a főhomlokzat középtengelyében nyílik szintén vakolat keretelésű. Az emeleti ablakok közül is csak a Kazinczy utcai középrizalit három félköríves ablaka díszesebb. Az emeleti ablakok alatt vakolattükör. A sarokrizalit ablaka fölött aediulla, konzolos párkánya fölött attika. Udvari homlokzatát mindkét szinten pilléreken nyugvó, félköríves árkádok veszik körül. Az udvar üvegtetővel fedett. Kontyolt nyeregtetős, bádogfedésű épület.
A 338-as hrsz. a Közgazdasági Szakközépiskola, az Általános Iskola (Jókai Mór utca) épülete mellett kettő sportpályát és egy parkosított részt tartalmaz. A védettség a Kazinczy utca és a Posta köz sarkán álló épületre vonatkozik. A saroképület a Posta köz vonalában toldalékkal ellátott, de ennek homlokzati kialakítása csak együtt értelmezhető a középiskola tömbjével. A Posta közi déli homlokzatot három, enyhe kiülésű rizalit tagolja, középtengelyében egy-egy ablaknyílással. A homlokzat 1+3+3+1+3+3+1 tengelyes, az első emeleten két szoborfülke is található. Az épület keleti homlokzat kialakítása jellegtelen.

Az épület éppen tatarozási állapotban van.