Bicske Körzeti Földhivatal
Református templom, késő barokk, 1836.
:
Az Alcsúttal egybeépült egyutcás település, Vértesdoboz fő útvonalán, zárt telken É-K - D-NY-i tengellyel szabadon álló, előkertes beépítésű, homlokzati tornyos, palafedésű kontyolt nyeregtetős épület, É-K-i homlokzata sokszögzáródású. A falakat lizénák tagolják.

D-NY-i (fő)homlokzata tengelyében enyhe kiülésű középrizalit felett torony áll. A kapu kő szalagkeretes, szegmentív záródású fölötte szegmensíves ablak. Az egyszerű párkány felett tükrös, íves vonalú oromfalak, sarkain urnák. A torony tetőtérszintje az oromzathoz hasonlóan faltükörrel díszített, közepén körablakkal, párkány zárja. A harangszinten minden irányba félköríves záródású, zsalugáteres ablakok nyílnak, órapárkány felett fémlemezfedésű, összetett formájú, hagymakupolás sisak.
É-NY-i oldalon három tengelyben szegmentíves száródású ablakok, a D-i oldalon magasabb parapettel.
É-K-i homlokzat sokszögzáródású, tengelyében szegmentív záródású ablak nyílik. D-K-i homlokzat három tengelyében két ablak közt ajtónyílás. Az ablakok szegmentíves záródásúak, az ajtó kőkeretes, egyenes záródású, záróköves.

Változatlan állapotban.