Római katolikus plébániaház

plébánia
r.k. plébánia
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalon, szabadon álló, egyemeletes, egyenlőtlen szárú U alaprajzú, részben alápincézett, kontyolt nyeregtetővel fedett épület, utcai homlokzatán középrizalittal, a középtengelyében az emeleten kovácsoltvas korlátos erkéllyel. Kerítésfalában gyalog- és törtvonalú oromzattal kiemelt kocsibehajtó. Az É-i udvari szárnyhoz fémlemezfedésű, fűrészelt díszű fatornác kapcsolódik. Földszinti terei különböző típusú boltozatokkal fedettek, emelete síkfödémes. Kovácsoltvas korláttal ellátott lépcső. Részben 18-19. századi nyílászárók és burkolatok. 1894-ben bővítették, és emeletet építettek rá. A plébánia telkén: Rozália-kápolna (trsz.: 3946.).
külső leírás:
Utcavonalon, szabadon álló, egyemeletes egyenlőtlenszárú U alaprajzú, kontyolt nyeregtetővel fedett plébániaház, utcai homlokzatán középrizalittal, az emeleten kovácsoltvas korlátos erkéllyel. Kerítésfalában gyalog- és törtvonalú oromzatos kocsikapu. Az északi udvari szárnyhoz fémlemez fedésű fűrészelt díszes fa tornác kapcsolódik. Az udvaron melléképületek, 19. 20. sz. Telkén áll a Rozália kápolna /Tsz: 3946./

Kitűnő állapot, itt sem láttam nyomát romlásnak. Makulátlan.