Balassagyarmat Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú templom, K-i homlokzata síkja előtt középtoronnyal, hajója fölött zsindellyel borított nyeregtetővel. Toronyszintjeinek alapterülete szintenként csökken, felső két szintje fából, a köztes tetőidomok és a gúlasisak szintén zsindellyel fedettek. Belseje deszkamennyezetes, a toronyalja dongaboltozatos, a hajóhoz csúcsíves nyílással kapcsolódik. Középkori templom szentélye fölé fából emeletek épültek, így harangtorony lett, majd 1889-ben Ny felé hajót építettek hozzá, így alakult ki a mai templom. Közadakozásból épült 1889-ben. A torony előtt: fafeszület, félköríves bádog védőtetővel, festett bádog korpusszal, 19. század vége.
külső leírás:
Saroktelken szabadon álló egyhajós, téglány alaprajzú épület, homlokzat elé épített toronnyal. Falazata vegyes terméskő-vályog. A hajó tetőzete zsindellyel borított nyeregtető. A hajó északi és déli oldalán 2-2 csúcsíves ablak látható. A torony földszintje falazott, északi és déli oldalán 1-1 a hajóéval megegyező ablakkal. A keleti oldalon nyomott csúcsíves fülkében ülő egyenes záródású bejárati ajtó. A felső két szint fából készült, emeletenként keskenyebb zsindelyezett deszka ereszpárkányokkal tagozva, félköríves záródású, zsalus ablakokkal. E fölött zsindelyezett toronysisak. A torony fa részei barnára pácoltak, az épület vakolt részei fehérre meszeltek. A torony előtt fa feszület, félköríves lefedéssel. A korpusz festett bádog.

Változatlanul jó állapotú.